2017. szeptember 26., kedd 14:57

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - A veszély nem múlt el, az első kvóta csak a kezdet volt - Reagálás Völner Pál (IM) nyilatkozatára

Az eredeti menetrend szerint éppen a mai napon, szeptember 26-án járt le a kvótadöntés végrehajtásának határideje. Ha Magyarország nem indította volna el a kvótapert az Európai Bíróságon, akkor mai napig közel 1300 bevándorlót kellett volna betelepíteni az országba. Minden eddigi harc megérte, és továbbra is minden lehetséges eszközzel harcolni fogunk a kvóta ellen. Ahogy arra már az elején felhívtuk a figyelmet, az első kvóta csak a kezdet volt, a veszély nem múlt el, Brüsszel továbbra is a Soros-terv szerint halad.
Hétfőn az Európai Bizottság bejelentette, hogy az áthelyezést előíró uniós mechanizmus szeptember 26-a után is érvényben marad. Azzal hitegették a tagállamokat, hogy ez a kvóta csak egy átmeneti intézkedés, most kiderült, hogy nem így van. Mégsem jár le az eredetileg rögzített határidő és a betelepítéseket folytatni akarják. Nem pusztán az első kvóta végrehajtásának határidejét hosszabbítják meg, hanem dolgoznak az állandó, felső korlát nélküli, automatikus mechanizmuson. A veszély tehát nem múlt el. A hamarosan induló új Nemzeti Konzultáción mindenki véleményt mondhat a Soros-tervről és az annak egyik pontjaként tervezett automatikus kötelező kvótáról.

Kiadó: Fidesz-frakció