2017. október 1., vasárnap 12:55

Az MSZP Országos Központ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. október 1., vasárnap (OS) - Magyarország jövője nem holmi "Soros-tervtől", hanem a Macron-tervtől függ

A biztonság és fejlődés kapcsán tett javaslatainak nagy többségével kérdés nélkül egyet lehet érteni, az euró-zóna megerősítése és második sebességbe kapcsolása pedig a haladó országok szempontjából logikus és előremutató, az eurót elutasító és a szorosabb integrációt ellökő országok (így Magyarország) esetében azonban mindenképpen hátrányos. Orbán Viktor és a Fidesz kiszorítja hazánkat az európai együttműködésből, kilöki a magyarokat az európai fejlődés lehetőségéből, pusztán azért, mert semmilyen kontrollt nem akar maga felett. Zavartalanul akarnak lopni, számonkérés nélkül megszegni a törvényeket, egyedül kapirgálni a szemétdombon.

Magyarország sorsa most nem holmi "Soros-terven" múlik, hanem azon, hogy a Macron-tervhez hasonló reformfolyamatokhoz hogyan viszonyulunk és kikhez csatlakozunk. Erről kell beszélni a gyűlöletszító propaganda helyett.

A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százhatvanadik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.

Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, EP-képviselő