2017. október 3., kedd 14:31

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2017. október 3., kedd (OS) - Évente több száz gyereket támogat a zsidó családsegít. Idén 10 éves a Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat, amely feladatául a nehéz élethelyzetben lévő hazai zsidó családok támogatását tűzte ki

    A JDC-MAZS Alapítvány által életre hívott program 2016-ban 400 gyermeknek nyújtott támogatást, a kezdetek óta pedig közel 660 család és 1200 gyermek életkörülményei javultak a szolgáltatásoknak köszönhetően. A családsegítő a hozzá fordulóknak szociális szolgáltatásokat, mentálhigiénés segítségnyújtást, valamint közösségi programokat nyújt. A Jaffe működését segítőkész magánszemélyek teszik lehetővé, valamint azok az önkéntesek, aki évente mintegy 1500 órát töltenek el náluk. Rőfös-Horvát László, a Jaffe vezetője így foglalta össze tevékenységüket: Célunk 10 éve változatlan: a nehéz helyzetben lévő, gyermekes családok sokrétű támogatása. Nem csak pénzbeli eszközökkel segítünk. Támogatjuk őket abban, hogy visszanyerjék önbizalmukat, önállóságukat, ezért fontosnak tartjuk a lelki segítségnyújtást, a munka világába való visszavezetést elősegítő és a közösségteremtő szolgáltatásainkat is. Arra törekszünk, hogy a hozzánk érkezők ne egy irodát lássanak maguk előtt, hanem egy helyet, ahol meghallgatják, és ahol megpróbálják megoldani a problémáját.
A JDC-MAZS Alapítvány 1991-ben jött létre, a Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi irodájaként. A közhasznú szervezet célja a zsidó identitás megtartásához való hozzájárulás.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.