2017. október 4., szerda 16:16

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. október 4., szerda (OS) - Szakmai párbeszédet a homeopátiáról médiakampány helyett!

    A komplementer terápiák, így a homeopátia iránti fokozott érdeklődés arra kötelezi a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületet (MHOE), hogy folyamatosan  tájékoztassa, képezze az érdeklődőket és a szakembereket a homeopátiáról. Ennek megfelelően néhány pontban összefoglaltuk a legfontosabb homeopátiás tudnivalókat:
A homeopátia hatásosságát hat összefoglaló tanulmányból öt bizonyítja.
A homeopátiás készítmények forgalmazási feltételeire vonatkozó Európai Uniós jogszabály (2001/83/EK) változatlanul garantálja a hazai patikákban a homeopátiás gyógyszerek elérhetőségét.
A MHOE örömmel vesz részt a homeopátiát érintő szakmai megbeszéléseken, de elutasítja a kizárólag a médiában folyó vitákat.
Néhány akadémikus EASAC nevében publikált állásfoglalásával kapcsolatos médiakampánynak Ausztriában, Németországban, Olaszországban nyoma sincs.
A homeopátia Magyarországon fontos kiegészítő gyógymód és hozzájárul a terápiás paletta szélesítéséhez, bővíti a betegek választási lehetőségeit.
Az MHOE azon dolgozik, hogy a homeopátia jobban integrálódjon a hazai egészségügyi ellátásba, hasonlóan pl. Svájchoz, Indiához, Németországhoz és Franciaországhoz, az Egészségügyi Világszervezet Tradicionális és komplementer medicina stratégiájának 2014-2023 megfelelően.
Bár a médiában való megjelenés nagyon fontos, a MHOE orvosai számára legfontosabbak a pácienseik és a gyógyítás, amit nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel folytatnak tovább.
     Kiadó: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.