2017. október 4., szerda 16:43

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 4., szerda (OS) - Liberálisok: év végéig lehessen felajánlani az 1%-ot

    A Magyar Liberális Párt 26 magyarországi egyház vezetőjének a véleményét kérte ki levélben a párt egyház finanszírozásról szóló javaslatairól.

A Liberálisok szeretnék elérni, hogy az egyházaknak és civil szervezeteknek felajánlható egy százalékról a jövőben az adóbevallás határidejétől függetlenül, év végéig nyilatkozhassanak az emberek. Több millió ember életében először nyújtotta be digitális úton adóbevallását az idei évben, és ez komoly visszaesést eredményezett a felajánlások mértékben. Az e-szja bevezetése miatt 12 százalékkal, csaknem egymilliárd forinttal csökkent az egyházaknak és civileknek szánt támogatások mértéke. A Liberálisok szerint az elektronikus adóbevallás bevezetésével együtt a felajánlások határidejét is el kell törölni, hogy akik technikai nehézségek miatt nem tudtak maguknak egyházat és civil szervezetet választani, azok utólag is megtehessék.

A Liberálisok ezen kívül kezdeményezik, hogy két százalékra növeljék a felajánlható SZJA mértékét, és a nyugdíjasok is támogathassák az egyházakat és a szervezeteket. A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy minden nyugdíjas a korábbi évek átlagfelajánlásának megfelelő összeggel támogathassa az államkassza terhére az egyházakat és a civileket.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.