2017. október 10., kedd 11:35

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2017. október 10., kedd (OS) - Európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósulhatnak meg különböző fejlesztések a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő programjainak hátteret adó intézményekben az ország több településén. A rendelkezésre álló forrás 648,95 millió Ft. vissza nem térítendő támogatás, melyből épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére, az energiafelhasználási mutatók javítására, illetve tartósan használt eszközök és járművek beszerzésére kerülhet sor.

    A fejlesztések során a Máltai Szeretetszolgálat által használt épületekben lehetőség nyílik a helyenként hatvanévesnél is idősebb nyílászárók cseréjére, a hiányzó szigetelések pótlására, illetve a kényszerűségből tárolásra használt helyiségek helyett modern raktárak kialakítására is. A beruházások eredményeképpen régi épületbelsők átalakításával közösségi terek, illetve az utóbbi időben jelentősen megnövekedett adminisztrációs feladatok ellátására alkalmas irodák jönnek létre. Az infrastrukturális beruházások mellett a mindennapos munkához szükséges eszközök, illetve teher és személyszállításra alkalmas járművek beszerzése is a program részét képezi. A fejlesztések Sátoraljaújhelytől Győrig hat, úgynevezett konvergencia régióban valósulnak meg.
"A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében" című, EFOP-2.2.16 kódszámú pályázat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatott intézményeiben lehetőséget ad az ellátott terület növelésére is.
    
     Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.