2017. október 11., szerda 11:24

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 11., szerda (OS) - Brüsszeli források: a kormány úgy költekezik, mintha nem lenne holnap

    Büszkén hirdeti az Orbán-kormány, hogy még a választások előtt "ki fog pörgetni" minden olyan uniós forrást, amely a 2020-ig (vagyis a választások utánig) tartó támogatási időszakban még lehívható Magyarország számára. Döbbenetes azonban, hogy mindössze 3,7 százaléknyi számlát nyújtottunk csak be Brüsszelnek az elmúlt években. Vagyis, látványpékség csupán, hogy jól halad a hét éves fejlesztési keret nyertesekkel való lekötése, mert teljesítés alapú számlát közben alig küldünk az Uniónak.

Hiteles forrásokból származó információk szerint a 2014-2020 közötti támogatási keret egyharmadát (közel 3000 milliárd forintot) már kifizették ugyan a hatóságok a pályázati nyerteseknek, de ennek a nagy része a száz százalékos támogatási előlegekből jön össze, vagyis valós teljesítmény alapú számla egyelőre nincs mögöttük, amit be lehetne nyújtani az Európai Uniónak.

A Fidesz-kormány úgy költi el tehát előre az uniós forrásokat, mintha nem lenne holnap. Nyilvánvaló céljuk, hogy minden elvihető eurócent későbbi gazdája még a választások előtt meglegyen, a projektek pedig - amelyek ebben a formában egyelőre csak likviditási nehézséget jelentenek a magyar államnak - a gazdasági fejlődés délibábját mutassák.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.