2017. október 11., szerda 18:05

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 11., szerda (OS) - Emlékülés keretében emlékeztek Szent Lászlóra az Országházban

    Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára beszédében kiemelte: Szent László sorsdöntő korszakban határozta meg Magyarország jövőjét, tisztelete, szellemi öröksége ma is összeköti a magyar nemzetet. A helyettes államtitkár hangsúlyozta: ma, amikor egy ingatag, önmeghatározásában eltévedt Európa vergődését látjuk, szükség van a megerősítő iránymutatásra, történelmi példákra. Hozzátette: Szent László hagyatékának, emlékének felfrissítése, tudatossá tétele jól szolgálja ezt a kitűzött célt. Szilágyi Péter rámutatott: arról, hogy Szent László valóban él a nemzeti emlékezetben, bizonyosság az elmúlt egy évben elindult civil kezdeményezések hosszú sora. Hozzátette: "Magunk sem hittük volna, hogy László király népszerűsége ilyen sokakat megmozgat és ennyi kezdeményezés, program követi majd egymást az emlékévben."

A Szent László-év Tanácsadó Testületének tagja, Lomnici Zoltán által elnökölt emlékülésen felolvasták Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövetének üdvözlő üzenetét, valamint előadást tartott Szakály Sándor történész, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.