2017. október 12., csütörtök 09:15

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) -

    Az Együtt hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Feneketlen-tó melletti telek eladásának ügyében
4-5 milliárd forintos veszteséggel adhatta el az ÉMI egy fideszes havernak az értékes budai telket
Az Együtt szerint a Feneketlen-tó melletti telek eladásának módja újabb bizonyítéka a mérhetetlen fideszes korrupciónak. Felháborító és elfogadhatatlan, hogy ilyen módon játszák ki a közvagyont Fidesz-közeli cégeknek, ilyen módon károsítják meg a magyar embereket 4-5 milliárd forinttal. Az Együtt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyben. 
A Fideszes haveroknak gyakran dolgozó DVM Group egy hatalmas lakóparkot tervez építeni egy nagyon értékes budai telekre, amely 65,19 százaléka felett egészen 2016 végéig az ÉMI, a Miniszterelnökség felügyelete alá rendelt Kft. rendelkezett. A Heti Válasz most arra mutatott rá, hogy a magyar állam a telek eladásán akár 4-5 milliárd forintot is bukhatott.  Az ÉMI elismerte, hogy a telekeladásból 1,529 milliárd forint folyt be. Ami már csak azért is érdekes, mert korábban ugyanannak a teleknek a 2,86 százalékát 280 millióért vették meg, így meglepő, hogy a telek 65,19 százaléka csak másfél milliárdba kerül.
Az Együtt szerint az eset egyértelműen felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Méghozzá pofátlanabb módon már nem is intézhették volna. Nem elég, hogy a telek meghirdetését jól elrejtették, ráadásul egy olyan cégnek adták el, amelynek meghatározó tulajdonosa szoros munkakapcsolatban volt a telket eladásra kínáló ÉMI vezetőjével.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.