2017. október 12., csütörtök 12:53

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) - Szókincsfejlesztő, beszédértési projektet indít hallássérülteknek a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért. Ez a fajta kommunikációs fejlesztés a hallássérültek sikeres elhelyezkedését, foglalkoztatását és munkavállalását segíti.

    Az egyedülálló fejlesztő program kidolgozása és tesztelése jövő héten indul, a tananyagot az Alapítvány szakemberei dolgozták ki. Lényege, hogy a hallássérült embereket megtanítsák a magyar nyelv és nyelvtani szabályok helyes alkalmazására, a hangzó, magyar nyelv és beszéd elsajátítására szájról olvasással, videó-anyagokkal és jelnyelven is. A Munka-Kör Alapítvány új projektjével támogatni kívánja a hallássérültek nyelvi képességeinek fejlesztését, meglévő szókincsük bővítését. A grammatikai feladatokkal és a helyesírás gyakorlással az írási-, és a beszédértési készségüket szeretné fejleszteni.  Hangsúlyt kap a tananyagokban a jelnyelv és a szó összekapcsolása, a kép és szó összevonása, a szinonima szavak megismerése. A cél az, hogy a kommunikáció javításával segítsék hallássérültek tranzitálását, a nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedését, a munkaadókkal, munkatársakkal való mindennapi interakciót, és ezzel megelőzzék a munkahelyi fluktuációt is.
Az Alapítvány mindezzel segíteni szeretné a hallássérültek kommunikációját, ami elősegíti a társadalomba való beilleszkedésüket, és a munkahelyen való helytállásukat is.  
www.munkakoralap.hu E-mail: munkakoralapitvany@t-online.hu
     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.