2017. október 13., péntek 10:56

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - LMP: Szél Bernadett nemzetbiztonsági bizottsági vizsgálatot kezdeményezett Zaid Naffa terrorátvilágításának ügyében

    Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a szakszolgálatoktól kér írásbeli tájékoztatást, miután sajtóértesülések szerint kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ, amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét. Az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa segítette a körözés alatt álló szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon magyarországi beutazását is.


Demeter Márta, a párt országgyűlési képviselője járt utána a Pharaon és a vele kapcsolatban lévő személyek közérdekű dokumentumainak. Az általa feltárt információk alapján Szél Bernadett azonnali írásbeli tájékoztatást kért a szakszolgálatoktól, továbbá kezdeményezte, hogy napirendre kerüljön az ügy a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén.  


Egy újabb jel arra, hogy az ország biztonsági rendszere a Fidesz-kormány alatt összeomlott. Az LMP mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy kiderüljön: milyen nemzetbiztonsági érdekeket sért a magyar kormány.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.