2017. október 13., péntek 11:53

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - KÖZPONTI LABOR FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEK. A katasztrófavédelem a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

    A projekt keretein belül fejleszteni tervezett laboratórium olyan, központilag működtetett, tudományos munkát végző, vizsgáló és kutató egység, amely képes a kárelhárítási munkák megoldásában közvetlen segítséget nyújtani egyrészt a beavatkozást végzők számára, másrészt a hatósági eljárások megalapozottságát szolgáló bizonyítások során. A fejlesztést követően a laboratórium alkalmassá válik a káresemények során megszerzett tapasztalatokra alapozva tudományos igényű munkát is végezni, amelynek eredményei visszahatnak a katasztrófavédelem megelőzési és beavatkozási tevékenységére éppúgy, mint a jogszabályalkotó és hatósági munkára.

A központi laboratórium fejlesztésének alapját a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet már meglévő eszközei és jelenlegi munkatársai képezik. A fejlesztés keretében az intézet laboratóriumi helyiségeinek építészeti, gépészeti és elektromos felújítására, illetve átalakítására kerül sor. Emellett számos eszköz és oktatási célokra igénybe vehető szállító jármű beszerzése is megtörténik.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00010 azonosítószámú projekt támogatási összege 370 millió forint.
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.