2017. október 13., péntek 15:12

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Trócsányi László igazságügyi miniszter és Nathalie Loiseau francia Európai Uniós ügyekért felelős miniszter találkozója

    Trócsányi miniszter hangsúlyozta, nagyra értékeli miniszter asszony budapesti látogatását, amelyre egy hosszú, a két ország közötti elmélyült kapcsolat hiányát jellemző időszak után kerül sor. A felek reményüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy ez a látogatás hozzájárul ahhoz, hogy kétoldalú kapcsolataink új lendületet kapjanak. A miniszter elmondta továbbá, a magyar kormány elkötelezett a frankofónia támogatása iránt. A Szegedi Egyetemen négy éve kormányzati támogatással létrehozott Frankofón Egyetemi Központja célja, hogy a különböző országokból - köztük Nyugat-Afrikából - érkező diákok Európáról tanuljanak, hogy megszerzett tudásukat majd a nemzetközi kapcsolatok terén hasznosíthassák. A Központ működésének köszönhetően a magyar egyetemi hallgatók és oktatók is jobban megismerik a frankofón kultúrát – tette hozzá a miniszter. A francia miniszter asszony elmondta, hogy nagyra értékeli a Frankofón Egyetemi Központ által végzett munkát.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.