2017. október 13., péntek 16:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Tarlós meghátrál?

    Október 18-ra rendkívüli közgyűlést hívott össze Tarlós István, melynek egyetlen napirendi pontja a Római-parti gát ügye. Előterjesztést "természetesen" még nem kaptak a képviselők, így csak találgatni lehet, mire kíván a főpolgármester javaslatot tenni.

Lehetséges, hogy a Kúria népszavazást engedélyező döntését, valamint a demokratikus ellenzék valamennyi pártjának bejelentést követően, miszerint beállnak a kezdeményezés mögé, a Fidesznek inába szállt a bátorsága? Lehetséges, hogy fél évvel a választás előtt a Fidesz nem mer megkockáztatni egy népszavazást, ami bebizonyíthatná, hogy együttműködéssel a kormánypárt igenis legyőzhető? Lehetséges, hogy az olimpia esetéből okulva Orbán Viktor már az aláírás-gyűjtés sikerét sem óhajtja bevárni?

A Demokratikus Koalíció minden további nélkül elképzelhetőnek tartja, hogy a kezdeményezés a Fidesz megfutamodását jelenti, és hogy Orbán utasította beosztottját, Tarlós Istvánt, hogy próbálja okafogyottá tenni a népszavazást. Amennyiben ez így van, az azt is bizonyítja, hogy a kormányzó párt oligarchái érdekében erőltette a parti gátat, noha tudta: törekvése a budapestiek jelentős többségének akaratába ütközik.

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.