2017. október 13., péntek 16:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - A devizahitelesek gondjait nem egy parlamenti vitanap oldja meg, hanem a kormányváltás

    Pótcselekvés és a devizahitelesek becsapása, ha a demokratikus ellenzéki pártok valódi kormányváltó munka helyett a parlamenti vitanapok aláírásgyűjtő ívével rohangálnak. Ez nem old meg semmit!

A devizahitelesek problémáit nem egy vitanap fogja rendezni, hanem a kormányváltás. Ezt a Jobbiknak és a demokratikus ellenzék pártjainak is tudniuk kellene.

Tudjuk, hogy a Fidesz soha nem vette komolyan a vitanapokat, sokszor el sem jöttek. Mégis csináltuk ezeket azért, mert hittünk abban, hogy a kormánypártok hozzáállása a közvélemény nyomására megváltozik. Nem így történt.

Az Orbán-rezsim leváltásához ma már másra van szükség: ki kell menni az emberek közé, beszélni velük, meggyőzni őket. Az elégedetlen emberekkel kell szövetséget kötni, nem pár tucat ellenzéki képviselőnek egymás között!

Szűk fél év van a választásig. Magyarországon a változást ma már nem a parlamenti vitanapok, nem a fideszes Alkotmánybíróság, nem az ötpárti egyeztetések és nem Áder János fideszes pártkatona szolgálja, hanem a demokratikus ellenzéki pártok minél hatékonyabb együttműködése.

Persze, előbb az LMP-nek el kell döntenie, miért utasítja el még azt is, hogy október 23-án egy színpadra álljon a többi ellenzéki párttal. Ez alapján úgy tűnik, az LMP nem vállalja fel a kormányváltó akaratot, s ezzel becsapják saját választóikat.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.