2017. október 13., péntek 21:36

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Újságírók is részt vesznek az Élelmezés világnapja alkalmából rendezett ételosztáson a hétvégén, hogy önkéntesként segítsék a program megvalósulását. Itt 1500 élelmiszercsomag és 1600 adag meleg étel talál majd gazdára, egyenként 20 féle összetevőből.

    Szerte a világon jelenleg is mintegy 160 millió ember éhezik, miközben az egyenlőtlen élelmiszerelosztás következtében a világ más részein kidobásra kerül az élelmiszerek csaknem egyharmada. Sok esetben a só, hús és szénhidrát túlfogyasztása idéz elő súlyos betegségeket. Az UNICEF szerint a II. világháború óta nem látott éhínség felé tart a világ.

A látszólag bőségben élő országokban ugyanakkor a lakosság egy része a minőségi éhezéssel küzd, vagy mert túl sok feldolgozott élelmiszert fogyasztanak, vagy olyan társadalmi réteghez tartoznak, akik minimáljövedelemből kizárólag a rostokban szegény, olcsó élelmiszereket tudják csak megvásárolni. Az Ételt az Életért Alapítvány ebben próbál segíteni: osztópontjain minőségi, egészséges, és tápláló ételeket kínál a sorban állóknak.

Az alapítvány részt vesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által vezetett nemzetközi élelmiszermentési akcióban is. Az Ételt az Életért Budapesten a leggyorsabb reagálású szervezetként képes elérni azt, hogy ne kerüljenek a szemétbe olyan még fogyasztható élelmiszerek, amelyek kizárólag a napi polcfrissítés miatt kerültek ki a boltokból, és ezt eljuttatja a rászorulókhoz.

Bővebben: www.karitativ.hu , www.krisna.hu

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.