2017. október 14., szombat 16:11

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. október 14., szombat (OS) - LMP: Le kell állítani a paksi kifizetéseket az EU Bíróságának eljárása alatt

Ahogyan az várható volt, Paks 2 állami támogatása miatt Ausztria az Európai Unió Bíróságához fordul. Az LMP szerint a beruházás kifizetéseit fel kell függeszteni.

Az osztrák kormányfő még a választások előtt jelezte: a beruházás értelmetlen biztonságpolitikai, energetikai és gazdasági okokból is, ezért az Európai Unió Bíróságához fordulnak. Ezt korábban a brit atomerőmű beruházásnál is megtették, a brit hatóságok pedig az eljárás végéig leállították a kifizetéseket.

Az LMP álláspontja szerint a paksi beruházás az évszázad legkorruptabb és legveszélyesebb üzlete. Semmi másról nem szól, mint az EU-s források elapadását követően, putyini hitelből kifizetni a fideszes haverokat. Az Európai Unió Bíróságának a 2018-as választások után nem kell foglalkoznia az osztrák keresettel, mert a Szél-kormány felmondja a paksi paktumokat. De felszólítjuk a jelenlegi kormányt, hogy addig is állítsanak le minden kifizetést.

LMP sajtó
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)