2017. október 15., vasárnap 13:25

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 15., vasárnap (OS) - Tállyán kiváló bort és ételeket kóstolhatnak a szüreti időszakban.

    Tállyán három év alatt hat olyan kitűnő bort készítettek, amely bekerült a Borkiválóságok közé – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton, az I. Nemzetközi Barbecue Fesztivál és Versenymegnyitóján.

A festői környezetben fekvő tokaji borfalu méltó helyszíne az eseménynek, s a világhírű tokaji borokat is megkóstolhatják itt azok, akik a versenyre érkeznek – fogalmazott szombaton, a Tállyán elmondott megnyitóbeszédében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A tárcavezető köszöntötte a 11 országból érkezett 40 csapat tagjait és az I. Nemzetközi Barbecue Fesztivált és Verseny látogatóit, közönségét is. Mint mondta, a találkozótól azt várják, hogy fellendíti az idegenforgalmat Tállyán, és a szüreti időszakban még több látogatót vonzhat a tokai régióba.

A magyar gasztronómiai hagyományoktól nem idegen a szabad tűzön sütés, a hidegfüstöléses technikával elkészített húsétel, de a manapság világszerte népszerű barbecue-nak is közép-európai gyökerei vannak – mondta Fazekas. A puritán fatüzeléses barbecue-irányzatot texasi, német, cseh és magyar hentesüzletek gyakorlata ismertette meg a fogyasztókkal világszerte.


     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.