2017. október 15., vasárnap 13:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 15., vasárnap (OS) - Méltó körülményeket kell teremteni a nyugdíjasoknak

    Az MSZP programjában kiemelt szerepe van egy igazságos és méltányos nyugdíjrendszer kialakításának. 2018-tól sürgősen rendeznünk kell az idős emberek helyzetét, mert a Fidesz kormányzásának egyik legnagyobb vesztesei a nyugdíjasok.

Az Orbán-kormánytól az idősek megbecsülés helyett csak megalázást kaptak. Az embertelen fideszes politikának a következménye, hogy Magyarországon ma több mint 1 millió nyugdíjas szegénységben él, azaz létminimum alatti összeg jut nekik, közel 72 ezer embernek az öregségi nyugdíja és további 270 ezernek pedig a nyugdíjszerű ellátása kevesebb, mint 50 ezer forint.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az állam nem nyújt segítséget azoknak, akik egy életen át kemény munkával keresték meg a kenyerüket. Mi megbecsülést kínálunk az időseknek, ezért nyugdíjemelési programot fogunk bevezetni a legalacsonyabb nyugdíjak megemelésére és a duplájára, 57 ezer forintra fogjuk emelni a nyugdíjminimumot. Be fogjuk vezetni a 13. havi nyugdíjat és visszatérünk a svájci indexáláshoz annak érdekében, hogy az időseknek járó pénz megőrizze az értékét.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.