2017. október 16., hétfő 14:11

A VÁLASZ - Változást Akaró Szavazók Pártja közleménye
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Minden demokratikus párt a szavazóinak az érdekeit kell, hogy képviselje, így az ellenzéki pártoknak ideje újra elgondolkodni azon, hogy az ellenzék közös indulásának elutasításával teljesítik-e ezt az elvárást, vagy csak saját személyes és pártérdekeik motiválják cselekedeteiket.

A választások közeledtével szomorúan vesszük tudomásul, hogy egyre kevesebb párt képviseli a választók nagy tömegének elsődleges akaratát, a kormányváltást.
A demokratikus ellenzék egy része - vélt vagy valós sérelmekkel és érthetetlen érvekkel indokolva - fokozatosan kihátrál az ellenzéki együttműködés minden lehetősége elől, miközben valós támogatottságuk nem támasztja alá egyéni ambícióikat.
A fentiek dacára mi továbbra is következetesen egy teljes ellenzéki összefogásban gondolkodunk. Hiszünk abban, hogy minden demokratikus párt a szavazóinak az érdekeit kell, hogy képviselje, s mivel a közös indulás szándéka a választók részéről elvárás, még van lehetőség ennek megvalósítására.
A VÁLASZ Párt kezdeményezte a Demokratikus Választási Szövetség megalakítását, melyben minden magát demokratikusnak tartó, kormányváltásért dolgozó pártnak helye van.
Mi továbbra is képviseljük mindazokat a választókat - kerüljenek ki bármely oldal/párt szimpatizánsai közül -, akik felismerik az ellenzéki összefogás szükségességét, mint a kormányváltás egyetlen reális lehetőségét.
     Kiadó: VÁLASZ - Változást Akaró Szavazók Pártja