2017. október 16., hétfő 18:56

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Együttműködési megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter és Spyridon Flogaitis az Európai Közjogi Szervezet igazgatója

    Együttműködési Megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter Spyridon Flogaitis-szel, az Európai Közjogi Szervezet igazgatójával 2017. október 16-án, Budapesten.
Az Európai Közjogi Szervezet igazgatója 2017. október 16-i magyarországi látogatása alkalmával aláírt háromoldalú megállapodás a Szervezet és Magyarország Igazságügyi Minisztériuma, valamint a Szervezet és a Szegedi Tudományegyetem között jött létre.
Az Igazságügyi Minisztérium ezáltal fontos lépést tett az európai értékek, valamint a közjogi ismeretek fejlesztését és terjesztését célul tűző athéni székhelyű nemzetközi szervezettel való együttműködés szorosabbra fűzése érdekében. A közép-európai régióban elsőként Magyarország csatlakozott a Szervezethez 2015-ben, a Szervezet létrehozásáról és alapokmányáról szóló Egyezmény kihirdetésével. Az együttműködés célja a felek közötti információ- és tapasztalatcsere az európai közjog, és különösen az alkotmányjog terén. Ennek megvalósítására a megállapodás értelmében a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével kerül sor.
Az Igazságügyi Minisztérium, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Európai Közjogi Szervezet közötti együttműködés a felek szándéka szerint hozzájárul majd a közép-európai régió azon értékeinek megismeréséhez és jobb megértéséhez, melyek által Európát - különösen az európai együttműködést - gazdagítja.
    
     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.