2017. október 16., hétfő 19:10

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Salgó László Péter kapta idén a Vladár Gábor-díjat

    Trócsányi László miniszter a kodifikáció területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Vladár Gábor-díjban részesítette dr. Salgó László Pétert, az Igazságügyi Minisztérium jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárát 2017. október 16-án.
A fiatal jogász 2009-ben végzett az Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Első publikációja Szuverenitás-föderáció avagy konföderáció felé tart az EU címmel jelent meg a Politika.hu internetes portálon 2008-ban. Részt vett a Parlamenti Ösztöndíjasok programjában 2007-2009 között, mely keretében 2009-ben megjelent következő publikációja Az aranyrészvény megítélése az Európai Unióban címmel.
Szakmai pályafutását az APEH Közép-Magyarországi Regionális Igazgatóságának jogi referenseként kezdte. Később a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban dolgozott, ahol először jogi szakreferens, majd 2010 szeptemberétől 2014-ig titkárságvezető volt. Ezt követően az Igazságügyi Minisztérium kormányzati jogszabály-előkészítés összehangolásáért felelős helyettes államtitkára, 2014. októbertől pedig feladatköre bővülésével a jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkár.
Salgó László Péter negyedik éve a Magyar Közlöny felelős szerkesztője, valamint tagja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Kollégiumának.
    
     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.