2017. október 17., kedd 11:32

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - Szegénység elleni  küzdelem világnapja - A kormány semmit nem tesz az elesettek megsegítéséért!

    Tavaly óta 8 ezerrel többen várakoznak arra, hogy bekerüljenek az idősgondozásba, a fogyatékossággal élők gondozóházaiba, vagy a hajléktalanellátásba. Orbán Viktor kormánya semmit nem tett ezekért az emberekért az elmúlt 8 évben. Elég volt abból, hogy valódi megoldások híján emberek százezreit kényszerítik nyomorba és tehetetlenségbe.? ?A Párbeszéd alapjaiban megreformálja a mai szociális rendszert?, az Alapjövedelem bevezetésével pedig pont az út szélén hagyott embereknek segítene a legtöbbet.

Míg tavaly 21 ezren, idén már 30 ezer ember van az úgynevezett szociális várólistán: idősek, fogyatékkal élők, hajléktalan emberek, vagyis a legelesettebbek várnak arra, hogy segítséget kapjanak. A valós szám ennek a dupláját is elérheti, hiszen sok intézmény nem is jelenti le a várakozók valódi számát.

Mindez teljesen ellentmond Orbán Viktor és Balog Zoltán nyilatkozatainak, akik az adófizető állampolgárokat intik felelősségvállalásra, miközben ők alapvető, állami kötelezettségeiket sem teljesítik. Nyolc év után maradt a mélyszegénység, a gyermekéhezés, megoldatlan az idősek és a súlyosan sérült emberek méltó elhelyezése.

(...)
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.