2017. október 17., kedd 11:59

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - A politikai elfogultságot nem cáfoló ügyészségi vezetőknek azonnal távozniuk kell!

Lajtár István, a legfőbb ügyész helyettese a Parlamentben válaszolva nem cáfolta, hogy az ügyészség politikai megrendelésre egyes ügyekben szinte naprakészen szivárogtat a kormánypárti sajtónak, míg a Fideszhez közeli gyanúsítottak – például Mengyi Roland, Farkas Flórián vagy Simonka György – esetében feltűnően mélyen hallgat.

Arra a kérdésre, hogy mindez politikai megrendelésre történik-e, a legfőbb ügyész helyettese kikerülte az egyenes válaszadást. Lajtár István csupán az ügyészség működésére vonatkozó szabályokat volt hajlandó egy papírlapról felolvasni, az ügyészség elfogult tájékoztatását egyetlen konkrét ügyben sem cáfolta.

A legfőbb ügyész helyettese azzal, hogy érdemben nem válaszolt, a jogszabályok szerint is megsértette a Parlament tekintélyét. Ám még ennél is súlyosabb, hogy a konkrét válaszadás kikerülése, ez a látványos semmit mondás annak a nyílt beismerése, hogy az ügyészség politikailag elfogult, és a Fidesz-kormány igényei szerint dönt arról, hogy melyik ügyben szivárogtat, illetve melyik ügyben tagadja meg még a közérdekű tájékoztatást is.

Ezek után egyértelmű, hogy Polt Péter legfőbb ügyésznek és vele dolgozó fideszes haverjainak azonnal le kell mondaniuk, hogy helyüket olyanok tölthessék be, akik garantálni tudják az ügyészség pártatlan működését!

MSZP

Bővebb információ: Legény Zsolt országgyűlési képviselő