2017. október 17., kedd 12:10

Az Oktatási Hivatal közleménye
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - Az Oktatási Hivatal (OH) kiemelt projektje, A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása (EFOP-3.1.5-16-2016-00001) hozzájárul az oktatási egyenlőtlenségek mérsékléséhez, és segíti a leghátrányosabb helyzetű tanulókat a munkaerőpiacon nélkülözhetetlen tudás és végzettség megszerzésében is. A program az Európai Unió 12,900 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából valósul meg – hangzott el 2017. október 17-én a projekt nyitókonferenciáján.

    A program fő célja a korai iskolaelhagyás megelőzése. Ennek érdekében 2017. január 2. és 2020. szeptember 30. között 150 óvoda és 300 tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett alap- és középfokú iskola komplex intézményfejlesztését végzik el a projektbe bevont szakemberek. A projektben részt vevő intézmények saját problémáikhoz igazított fejlesztési és intézkedési terv szerint valósítják meg a kitűzött részcélokat: legalább 1 800 pedagógus továbbképzését és 30 000 – nagyrészt hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű – tanuló fejlesztését. A projekt a pedagógiai-szakmai szolgáltatórendszer kínálatát a tanulói lemorzsolódást és a korai iskolaelhagyást csökkentő módszerekkel és eljárásokkal bővíti, továbbá támogatja az iskolai lemorzsolódással kapcsolatos intézményi adatszolgáltatások minőségének javítását, valamint az ágazatközi partnerségi együttműködések megerősítését. Ezek érdekében az OH összegyűjti a köznevelési intézmények jó gyakorlatait, valamint ösztönzi az intézmények közti tapasztalatcserét is.
     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.