2017. október 17., kedd 14:38

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - A  magyar gazdák győztek és az ellenzék ismét kudarcot vallott – Reagálás az Ab mai határozataira

Az Alkotmánybíróság 2017. október 17-ei határozatai ismét megerősítették a "Földet a gazdáknak!" Program eredményeit. A Földművelésügyi Minisztérium bízik abban, hogy a mai, a Magyar Állam és főleg a magyar gazdák számára kedvező döntések nyomán az Kormány földműveseket támogató politikája elleni ellenzéki lejárató kampány végre véget érhet. Ugyanis a mai határozatok jól illeszkednek azon korábbi alkotmánybírósági döntések sorába, melyek mindegyike megerősítette a "Földet a gazdáknak!" Program jogszerűségét és hasznosságát.
Az elmúlt évtizedek legnagyobb állami földértékesítési programja nyomán közel 30 ezer magyar földműves szerezhetett földtulajdont, összesen mintegy 200 ezer hektár állami föld került értékesítésre. A Kormány a földvásárláshoz nyújtott kedvezményes hitelkonstrukcióval valamennyi magyar földműves számára megteremtette a földtulajdonhoz jutás kedvezményes lehetőségét. Korábban soha nem volt még olyan állami földügyi intézkedéscsomag, mint a "Földet a gazdáknak!" Program, amely a haszonbérleti pályázatok és a földértékesítések révén több tízezer magyar földműves, kis- és középbirtok fejlődését, agrárgazdasági pozícióinak megerősítését ilyen mértékben erősítette volna.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium