2017. október 17., kedd 17:16

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. október 17., kedd (OS) - A Fidesz tovább nyerészkedik a rezsiszámlákon

A Fidesz ma ismét megmutatta, hogy a pénz a legfontosabb számára és nem hajlandó csökkenteni a családok terhein. A fideszes képviselők úgy döntöttek, hogy náluk jobb helyen van a pénz, és leszavazták az MSZP javaslatát, amellyel 32%-kal lehetne csökkenteni a gáz árát.

A kormány felelőtlen politikájának súlyos következményei lesznek. 100 ezer otthonban már kikapcsolták a fűtést, mert nem tudták fizetni a számlákat és majdnem 2 millió ember görgeti maga előtt a tartozását. Közeleg a tél és a Fidesz nemet mondott egy olyan javaslatra, ami jelentősen csökkentette volna a fűtésszámlákat.

A Fidesz képmutatásának egy újabb példája, hogy még a saját rezsibiztosa, Németh Szilárd is nemet mondott az olcsóbb fűtésre.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz semmit sem akar azért tenni, hogy megszüntesse a fagyos otthonokat. Annak ellenére, hogy évről évre egyre többen hűlnek ki a saját otthonukban, még mindig szándékosan magasan tartják a rezsiköltségeket és azt is elintézték, hogy a szegényeknek meleget adó tűzifa is méregdrága hiánycikk legyen.

A fideszes kormányzás egyenlege tehát: évi 22 ezer forinttal drágább gázszámlák és tűzifahiány. Ez a helyzet elfogadhatatlan, ezért javaslatunkat újra be fogjuk nyújtani.

Kiadó: MSZP Országos Központ