2017. október 19., csütörtök 19:13

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. október 19., csütörtök (OS) -

    A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége a Honvédelmi Minisztérium támogatásával október 18-19-én Balatonakarattyán megrendezte a XXVI. Katonanemzedéki Találkozót, melynek fővédnöke dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter volt, aki levélben köszöntötte a rendezvényt.
A találkozó első napján Hazuga Károly nyá. altbgy., a Szövetség elnöke megnyitóját és dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnöke, a rendezvény védnöke köszöntőjét és tájékoztatását követően – a "Közösség és egészség" – mottó jegyében csapat és egyéni sportversenyeket, illetve a Honvédkórház szakemberei által végzett egészségügyi szűréseket tartottak, melyeket a résztvevők sikeresnek ítéltek.
A találkozó 2. napján a program a Légierő Zenekar térzenéjével kezdődött, majd a Katonanemzedékek Emlékparkjában ünnepélyes koszorúzással folytatódott. Ezt követően Sipos Géza nyá. ezds., tiszteletbeli elnök ünnepi megemlékezésére, hozzászólásokra és elismerések átadására került sor – köztük a Szövetség legmagasabb elismerése a "BEOSZ Emlékérem" és a csak aktív szolgálatot teljesítők részére adható "Katonák Példaképe" elismerés átadására. A résztvevők között a BEOSZ tisztségviselői és tagszervezeteinek képviselői mellett a HM és MH vezetői, számos hivatásos és szerződéses katona és nem utolsó sorban a legfiatalabbak, a jövő generációja, a Ludovika és az Altiszti Akadémia növendékei voltak jelen.

     Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.