2017. október 20., péntek 11:16

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. október 20., péntek (OS) - 10 millió a helyettes államtitkárnak kamu könyvírásra -

    Lemondott Boros Anita, aki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára volt. Hadházy Ákos szerint nem véletlenül.

Az LMP társelnöke kikérte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerződéseit, melyekből többek között kiderült az is, hogy egészen szürreális szerződést kötöttek Boros Anitával. E szerint egy hónap kellett megírnia egy 900 oldalas könyvet, amiért 10 millió forint ütötte a markát. Ezt a termékenységet még Nemere Istvánról is nehéz lenne elképzelni, nemhogy a párhuzamosan két felelős állást is ellátó Boros Anitáról. Természetesen kiderült, hogy Boros Anita egy korábbi tananyag részleteit emelte át friss kötetébe, konkrétan saját magát plagizálta.

Ez a példa jól mutatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gyakorlatát. Nem az a fontos, hogy az uniós forrásokat hasznosan használják fel, hanem, hogy ilyen-olyan trükkökkel lepapírozzák és lenyúlják. Az LMP szerint rendkívül aggályos, hogy a kormány több tíz milliárd forint uniós fejlesztési forrást bíz a Közszolgálati Egyetemre. Ugyanakkor fel kell hívni ezekben az ügyletekben résztvevők figyelmét, hogy ne nyugodjanak meg: el lesznek számoltatva minden egyes fillérrel!

Hadházy Ákos,
az LMP társelnöke
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.