2017. október 20., péntek 15:18

Az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 20., péntek (OS) - Felzárkózási intézkedéseket tárgyalt a tárcaközi bizottság

    A Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság őszi ülésén a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia II. végrehajtásának a 2018-2020. évekre szóló kormányzati intézkedési tervének előkészítéséről, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Programjáról valamint helyi felzárkózási kezdeményezéseket összefogó Roma Platform pályázatáról tárgyaltak a résztvevők.
Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszöntőjében ismertette az elmúlt hónapok legfontosabb felzárkózási intézkedéseit, megemlítve többek között a lakhatási körülményeket javító komplex telepprogramot, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elindult Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot, amelynek keretében élelmiszercsomagot kapnak rászorulók.
Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy az idén már 275 tanoda kezdte meg a tanévet országszerte, és 2019. január 1-jétől már hazai költségvetési forrásból fogják folytatni a tanodai munkát, ezzel is bizonyítva azt, hogy a kormány elkötelezett a tanodák hosszútávú működtetése mellett.

     Kiadó: EMMI - Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.