2017. október 20., péntek 15:32

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 20., péntek (OS) - Európa egyik legrégebbi keresztény templomának falán avatott emléktáblát Fazekas Sándor. A bolgár és a magyar nép közel egy évezrede járja közös útját a kereszténység sziklájára épített Európában - hangoztatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter október 20-án Szófiában, a magyarországi bolgár kisebbség ajándékának, Rilai Szent János emléktáblájának avatásán.

    A magyarországi bolgárok ősei, a bolgárkertészek a bolgár nemzet jelentős európai nagykövetei voltak, akiknek nemzedéke Európa-szerte - így Magyarországon is - arról ismertek, hogy megteremtették a modern európai kertészet alapját. Az emléktábla avatásán, ahol beszédet mondott Ilijana Jotova köztársasági alelnök és Valeri Szimeonov miniszterelnök-helyettes, valamint Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is, a magyar agrártárca vezetője aláhúzta, hogy a Bulgáriából Magyarországra érkezett bolgár földművesek szorgalmukról és nagy munkabírásukról voltak ismertek és ezért a magyarság nagyra becsülte őket.


     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.