2017. október 26., csütörtök 17:16

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 26., csütörtök (OS) - A régiókra helyezzük a hangsúlyt a magyar-orosz együttműködésben

Mindkét fél kiemelte a kétoldalú kapcsolatok fejlődését a mezőgazdaság területén és megegyeztek abban, hogy - figyelembe véve a hatályos jogszabályi lehetőségeket - további lépéseket tesznek a mezőgazdasági termékek egymás piacára történő eljuttatása érdekében.
A magas szintű voronyezsi delegáció látogatása erősíti a Földművelésügyi Minisztérium azon álláspontját, miszerint kulcsfontosságú az oroszországi régiókkal ápolt közvetlen mezőgazdasági, élelmiszeripari és környezetvédelmi szakmai és üzleti kapcsolatok fejlesztése. A mintegy 2,3 milliós Voronyezsi terület az agrárium szempontjából az Oroszországi Föderáció hatodik legfontosabb régiója, 2018-ban itt rendezik meg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Európai Regionális Konferenciájának következő ülésszakát.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium