2017. október 26., csütörtök 18:22

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének TÖOSZ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. október 26., csütörtök (OS) - Ünnepélyes záró konferencia keretében 2017. október 24-én eredményhirdetéssel zárult a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2017-es pályázati szakasza. Idén két témakörben érkeztek pályázatok, a döntőben végül hat települési önkormányzat részesült elismerésben.

    A konferencia keretében kerültek átadásra Territoria Díjak is. A díj elnyerésére az Initiative France Hongrie (INFH), az LRMI – Helyi Obszervatórium és a TÖOSZ írtak ki pályázatot helyi önkormányzatok, helyi önkormányzatok társulásai, helyi önkormányzatok és helyi civil szervezetek (közös pályázat) részére. A “Magyar Territoria Díj a Helyi Innovációért" elnevezésű pályázatának alapvető célja, hogy a helyi innovációkat előmozdítsa a helyi tevékenységek legszélesebb körében, felhívja a figyelmet a helyi innovációkra és terjessze azokat. A Magyar Territoria Díj a Helyi Innovációért része a francia és európai kezdeményezésnek, a magyar díjazottak részt vesznek az európai díjért folytatott küzdelemben. (2013-ban Hernádszentandrás elnyerte a hazai díj után az Európai Territoria Innovációs Díjat)

2017-ben az alábbi települések önkormányzatai részesültek elismerésben:

EGY ÖNKORMÁNYZAT kategóriában – Territoria Önkormányzati Díj az Innovációért: Zalaszentmárton,

EGY PROGRAM kategóriában – Territoria Fenntartható Környezetért Innovációs Díj: Budapest XIII. Kerület,

EGY KÖZÖSSÉG – Territoria Társadalmi Integráció Innovációs Díj közösségi programok számára a demokrácia és a részvétel erősítéséért: Súr.

     Kiadó: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége TÖOSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.