2017. október 26., csütörtök 20:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 26., csütörtök (OS) - DK: Eltörölné a Fidesz a fociklubok adófizetési kötelezettségét

    Tiba István Fideszes országgyűlési képviselő kevesellhette a sportkluboknak eddig nyújtott rengeteg támogatást és kedvezményt, mert törvényjavaslatot nyújtott be, hogy a sportvállalkozások a jövőben mentesüljenek az iparűzési adó és a hivatásos sportolók bére után fizetett egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás alól.

Élelmes kóklerek gyakran járnak jól, kihasználva a diktátor rögeszméit. Ismerve a miniszterelnök sportmániáját, aligha kétséges, hogy e javaslatból törvény lesz. Az önkormányzatok tehát elesnek majd az eddig például a háziorvosi ellátás finanszírozására fordított bevételtől, hogy jusson elég pénz a futballpályák gyepszőnyegének fűtésére.

A futball a világon mindenütt üzlet – persze, nem az ilyen futball. Piacgazdaságban a sportvállalkozások adót fizetnek, nem is keveset, és nem az adófizetők által befizetett pénzből élnek. A magyar sporttámogatási rendszer, benne Tiba képviselő új javaslatával viszont a hazai államkapitalizmus keretei közé illeszkedik, ahol a vállalkozások bevétele nem piaci teljesítményükön múlik, hanem azon, összeköttetéseik révén milyen sikeresen tudják megfejni a költségvetést.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.