2017. október 27., péntek 10:23

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 27., péntek (OS) - Életmentő mozgásprogram prosztatarákos férfiaknak. Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, ezért 10 Ezer Lépés Program néven országos mozgásprogramot szerveznek számukra.

    – Akár 40 százalékkal is javulhat a túlélési esélye azoknak a prosztatarákos betegeknek, akik a hétköznapi szokásos teendőiken túl hetente három-négy alkalommal legalább fél órán át intenzív testmozgást végeznek – indokolta prof. dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója Pécsen, a Magyar Urológus Társaság kongresszusán, miért indítanak betegszervezetek, urológusok, onkológusok, gyógytornászok összefogásával országos mozgásprogramot a prosztatarákos férfiaknak.

A prosztatarák műtéte vagy sugárkezelése után a gyógytorna segíthet a vizelettartási és erekciós problémák orvoslásában, mérsékli a trombózis kockázatát, a fizikai aktivitás javítja a légzéskapacitást, csökkenti a szívinfarktus veszélyét. A jobb kondícióban lévő férfiak könnyebben megbirkózhatnak a daganatellenes kezelések mellékhatásaival. Az egészséges testsúly elérése és megtartása szintén javítja az életkilátásokat. Nyirády Péter hangsúlyozta: a rendszeres mozgással elérhető eredményeket egyetlen gyógyszerrel sem lehet pótolni, ma az urológiai és onkológiai ellátás során mégsem helyeznek elég nagy hangsúlyt a betegek kórházon kívüli aktivitásának segítésére.

     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.