2017. november 2., csütörtök 03:37

JAVÍTÁS - OS - A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum PÉF közleménye (5. rész)
    Budapest, 2017. november 2., csütörtök (OS) - A média és a stigmahatás.A mentális problémával élők politikailag korrekt megszólítása és megnevezése a minimális elvárás a médiában.Mi a szerepe a médiának a mentális problémákról alkotott téves elképzelések elterjesztésében?Hányszor halljuk naponta a tévében,a rádióban,a sajtóban az elmebeteg,a zavarodott stb.kifejezéseket inadekvát módon használva,ráadásul téves kontextusban.A szemléletváltás elsődleges célkitűzés kell,hogy legyen.Ebben szeretnénk segíteni.

    "-Az az ember nincs" - halljuk sokszor a drámaibb alkatú, dichotóm kategóriákban gondolkodni hajlamos társaktól. Miért ne mondhatnánk néha nekik joviális mosollyal az arcunkon: -rendben, te úgy ítéled meg, hogy az az ember nincs, én viszont azt gondolom, hogy mégis van. -Igenis él, mozog, lélegzik, beszél. Vissza is kérdezhetünk, ki is állhatunk egymás mellett: -ne haragudj, kifejtenéd, hogy mit értesz pontosabban az alatt a szó alatt, hogy ember?
Mit kezdjen magával az a díjugrató ló, amelyiknél "rezeg a léc", vagy konkrétan le is veri a konkrét, vagy szimbolikus lécet a versenyén, de függetlenül ettől tovább kell szerepelnie?  
A szimbolikus lovas feladata, hogy olyan állapotba hozza a lovat, hogy legközelebb nagyobbat ugorjon, utána meg még nagyobbat, lehetőleg pedig akkorát, amekkorát tud.Függetlenül attól, hogy természeténél és alkatánál fogva a ló lépésre, ügetésre, vágtára alkalmas jószág és ha megkérdeznék: a vadászvágtát szereti.


     Kiadó: Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum PÉF

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.