2017. november 2., csütörtök 07:29

A Gyermekrák Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. november 2., csütörtök (OS) - A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy az Index.hu Zrt. 2013-ban és 2014-ben több cikkében megsértette a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet jóhírnevét.

    A valótlan állításokat számos médiafelület átvette az Indextől, és az alaptalan híreszteléseikkel jelentős kárt okoztak a rákos gyermekeket támogató szervezetnek. A jogerős ítéletet az Index kérelmére a Kúria is tárgyalta, és ítéletében a hírportált helyreigazító közlemény megjelentetésére, továbbá egymillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte.

A negatív médiakampány következtében az alapítvány elvesztette támogatói jelentős részét. Egy non-profit szervezet csak akkor tud adományozókat a céljai mellé állítani, ha a jó hírneve töretlen.

A Gyermekrák Alapítvány továbbra is támogatja a rákos beteg gyermekeket, családtagjaikat, és kártérítési pert indít az Index ellen.

     Kiadó: Gyermekrák Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.