2017. november 2., csütörtök 11:08

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 2., csütörtök (OS) -

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2015. június 11-i jogerős döntésével elrendelte az elérhetetlenné tételt.

Mivel a portál szervere az Amerikai Egyesült Államokban található, így a bíróság jogsegély keretében az Igazságügyi Minisztérium közvetítésével megküldte a kérést az USA illetékes szervének. Tekintettel arra, hogy a jogsegélyben kért elérhetetlenné tétel nem vezetett eredményre, a Bíróság értesítette a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot (NMHH) a kuruc.info "Holokamu" aloldalának végleges elérhetetlenné tételéről.

A Bíróság és az NMHH között lezajlott többszöri levélváltás eredményeként annyit sikerült tisztázni, hogy technikai problémák miatt nem képes a Hatóság az aloldal elérhetetlenné tételére. Ugyan az NMHH-nál azóta megvalósult technikai fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg már megoldható lenne az aloldal elérhetetlenné tétele, azonban ez is csak azokban az esetekben, amikor nem a főoldalról kattint valaki a holokauszttagadó tartalmakra, máskülönben az egész oldal válna elérhetetlenné.

A TEV álláspontja szerint jogerős Bírósági ítélet végrehajtására meg kell találnia az állami szerveknek azt a megoldást, mely megnyugtatóan pontot tehet az 5 éve zajló ügy végére. Megengedhetetlen az a helyzet, melyben mindenfajta jogkövetkezmény nélkül lehet jogerős bírósági ítéleteket kijátszani és azok végrehajtását homályos technikai nehézségekre való hivatkozással elodázni.

Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány