2017. november 2., csütörtök 12:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 2., csütörtök (OS) - Ferencváros: Milliókat fizetnek a lakók az önkormányzat mulasztása miatt

    A Demokratikus Koalíció már többször követelte a ferencvárosi önkormányzat hibájából az "Aszódi lakótelepen" előállott és a lakóknak milliós károkat okozó törvénytelen helyzet fölszámolását.  A törvény ugyanis kimondja, hogy a víz- és a szennyvízhálózat csak az ingatlan határáig képezi a társasház tulajdonát. Amikor viszont a társasházakat létrehozták és ehhez a telkeket megosztották, nem alakították át a vízhálózatot, nem szereltek föl minden ingatlanhoz saját főmérőt, hanem a törvény ellenére belevették az alapító okiratba, hogy a házak között, a közterület alatt futó hálózatért is a társasházak felelnek.
A DK többszöri, nyomatékos föllépésére Bácskai János polgármester október elején elismerte a szabálytalanságot és bejelentette, hogy kész a helyzet orvoslására azonnali lépéseket tenni, ám az ügyben azóta sem történt semmi.  Fölszólítjuk Ferencváros Önkormányzatát, és személy szerint a polgármestert, hogy azonnal intézkedjenek a törvénytelen állapot megszüntetéséről és a lakóknak ezáltal korábban okozott kár megtérítéséről.

Ara-Kovács Attila, a DK országos elnökségének tagja

Bodnár Alex Szilveszter,a DK ferencvárosi szervezete elnökségének tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.