2017. november 3., péntek 13:57

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 3., péntek (OS) - Azonnali lépéseket a munkahelyi zaklatások megszüntetése érdekében - A Párbeszéd az utóbbi hetekben napvilágot látott közszereplőket és magánembereket érintő munkahelyi zaklatási botrányok kapcsán sürgős lépéseket javasol. Ezek a botrányok nemcsak a színházakat, vagy vállalkozásként működő kerítők által üzemeltetett társkereső oldalaknak álcázott honlapokat érinti, hanem mindenkit, akik munkahelyükön különböző okokból kiszolgáltatott helyzetben vannak.

    Bár kevés adat áll rendelkezésre, kimondható, hogy a teljesen átlagos munkahelyeken ugyanúgy hétköznapinak számít a – többségében női alkalmazottakat érintő – kéretlen szexuális közeledés vagy az otromba szexizmus.
Az Eurobarometer idei felmérése szerint Magyarországon a megkérdezettek 48 százaléka szerint bizonyos körülmények között a nemi érintkezés a másik fél beleegyezése nélkül is elfogadható. Az
Európai Unióban, ahol minden harmadik nő átélte már a szexuális erőszak valamilyen formáját, ugyanez az arány csak 25 százalék. A családon belüli erőszakot ugyanakkor uniószerte a válaszadók 96 százaléka elítélte.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.