2017. november 4., szombat 11:56

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 4., szombat (OS) - A Nagy Testvér figyel téged

    Ugyancsak az állampolgárok teljes ellenőrzését célozza az a salátatörvény-tervezet is, amely egy központi szervezetet bízna meg a rendőrség, a közútkezelő, a közterület-felügyelet, a pénzügyi szolgáltatók és a személyszállítási szolgáltatók által készített összes kép- és hangfelvétel kezelésével és tárolásával.
Az egységes adattárolás azt jelenti, hogy létrejön egy titkos információgyűjtéshez felhasználható képi megfigyelési rendszer, amely szinte az egész ország területét lefedi. Ennek révén a rendvédelmi szervek egy általános felhatalmazás alapján folyamatosan és egyidejűleg megfigyelhetnek bárkit, bármikor.

A kormányzati retorika szerint ezek a lépések a digitalizációs stratégia részét képezik, és egy modern állam működését szolgálják, valójában azonban csupán az eszközök modernizációjáról van szó. A célok régiek, jól ismertek és rossz ízűek: az állampolgárok teljes megfigyeléséről és ellenőrzéséről szólnak.

Ezek után érthető, hogy Magyarország kormánya 2016-ban kilépett a Nyílt Kormányzati Együttműködésből és ezzel megszabadult egy újabb fontos, az állampolgárok jogait garantáló nemzetközi normarendszertől.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.