2017. november 4., szombat 16:41

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. november 4., szombat (OS) - A 360 ezer agrárkamarai tag körülbelül 11%-a értett egyet a Fidesz agrárpolitikájával

        A november 3-án lezajlott Nemzeti Agrárgazdasági Kamarai választás bizonyította, hogy a NER töretlenül működik: továbbra is csak a Magosz nyerhet. A termőföld-privatizációval a nemzet közös örökségét túlnyomó többségében fideszes csókosoknak kijátszó, vidéket eláruló Magosz újra rátelepedett a tízmilliárdos költségvetésű kamarára.
Az összes jogosult mindössze körülbelül 11%-a támogatta a Magosz/Fidesz agrárpolitikai irányait és kamarai tevékenységét. Ez világosan megmutatja az agrárium és az élelmiszeripar szereplőinek véleményét. November 3-án nem volt érdemi választási lehetőség, de jövő év tavaszán lesz!
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eddig is elvtelenül, a vidék ügyét eláruló módon a kormány érdekeit védte a gazdálkodókkal és a vidékkel szemben. Az alapvetően vidéket célzó kormánypropaganda-gépezet ezt folytatja 2018 tavaszáig, amikor egy tisztességes, jobb kormányzat azonnali lépésként eltörölheti a kötelező agárkamarai tagságot. Ekkor nyílhat lehetőség arra, hogy az agrárkamara a vidék ügyét képviselje és a termelők érdekképviseletét lássa el a mindenkori kormánnyal szemben.

Sallai R. Benedek
az LMP országgyűlési képviselője

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.