2017. november 5., vasárnap 13:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 5., vasárnap (OS) - DK: Kormányzati szemfényvesztés a nyugdíjasok elámítására

    Jövőre választás, a Fidesz turbófokozatra kapcsolva udvarol a nyugdíjasoknak, de úgy, hogy többletpénzbe ne kerüljön: azt adják oda nagy csinnadrattával, ami a törvény szerint amúgy is jár. Amit el is lehet lopni, azt nem költik a nyugdíjasokra.

A nyugdíjasok fogyasztására számított infláció 2,4% volt, ezt az év elején 1,6%-ra tervezték, most csak azt adják oda, amit év elején megspóroltak rajtuk. Az élelmiszerárak és az egészségügyi kiadások viszont ennél sokkal meredekebben nőttek.

A nyugdíjprémiummal a Fidesz csak a Bajnai-kormány törvényét hajtja végre, persze ezt saját jótéteményeként tünteti föl. Az elmúlt években a bérek viszonylag gyorsan nőttek, de azt a szabályt, hogy ezt a nyugdíjak emelésénél is figyelembe kelljen venni, még idejében megszüntették.

A Demokratikus Koalíció a kormányváltás után gondoskodik arról, hogy ismét megbecsüljék az idős embereket. Kétpillérű nyugdíjrendszert vezetünk be: a munkanyugdíjat a mindenkinek járó ötvenezer forintot elérő alapnyugdíj egészíti ki. A gazdaság, a jövedelmek bővülése esetén a nyugdíjakat az infláció fölött fogjuk növelni, fölzárkóztatjuk a méltatlanul alacsony nyugdíjakat, törvényben rögzítjük a nyugdíjas fogyasztói kosár tartalmát, és fölülvizsgáljuk a rokkantnyugdíjasok, valamint a korábban korkedvezménnyel nyugállományba vonult dolgozók méltánytalan helyzetét.

Niedermüller Péter
Alelnök
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.