2017. november 5., vasárnap 14:11

Az Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 5., vasárnap (OS) - Moszkvában tárgyalt Soltész Miklós Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára november 4-én hivatalos látogatást tett Moszkvában.

    Az államtitkár részt vett a Tyihon podolszki püspök, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzója által celebrált ortodox szent liturgián a moszkvai Szent Miklós-templomban. A liturgián megemlékeztek a magyar nemzeti gyásznapról és külön imádkoztak az 1956-os forradalom magyar áldozataiért. Ezután Tyihon püspök, Soltész Miklós és Németh Zoltán, Magyarország Moszkvai Nagykövetsége első beosztottja felkereste a kommunizmus áldozatainak múlt héten átadott emlékművét, amely az első ilyen jelentős emlékhely az orosz fővárosban. Az államtitkár nemzeti színű szalaggal emlékezett a kommunista diktatúra magyar áldozataira.
     Kiadó: Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.