2017. november 6., hétfő 15:52

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 6., hétfő (OS) - A kormány visszautasítja az EB Magyarországgal szemben alkalmazott visszaélésszerű határidő-tűzési gyakorlatát

    Tekintettel a Magyarországgal szemben koncepciózusan alkalmazott indokolatlan és hátrányos határidő-tűzési gyakorlatra, a magyar kormány nem az Európai Bizottság által megadott, általánosnál rövidebb határidő szerint válaszol a civil szervezetek átláthatóságát érintő kötelezettségszegési eljárásban érkezett bizottsági véleményre.

A külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény uniós joggal való összhangja tárgyában 2017 júliusában indult kötelezettségszegési eljárás 2017. október 4-én lépett újabb szakaszba, amikor is megérkezett a Bizottság indokolással ellátott véleménye. Ebben a Bizottság az általános gyakorlatnak megfelelő két hónapos határidőtől eltérően ismételten egyetlen hónapot ad a magyar válasz kidolgozására, amelyet tehát a bizottsági kérésnek megfelelően 2017. november 5-ig kellene megküldeni.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.