2017. november 8., szerda 11:45

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2017. november 8., szerda (OS) - Digitális környezetünk fenyegetettsége a mindennapokban címmel rendez nemzetközi tudományos-szakmai konferenciát a Belügyi Tudományos Tanács 2017. november 8-9-én Budapesten.

    A kétnapos rendezvényen a témában érintett belügyi szervek szakmai együttműködésével, egy plenáris, két nyílt és egy zárt szekció ülés keretében vitatják meg többek közt az önvezető járművek biztonsági kérdéseit, a pénzforgalom digitális átállását, a Big Data és a gépi tanulás, illetve a digitális adatfeldolgozás biztonsági aspektusait, valamint a különböző ágazatok szempontjából a kibervédelem, a kiberbiztonság fontosságát. A konferencia előadói a téma elismert nemzetközi és hazai szaktekintélyei, illetve a belügyi terület szakemberei, valamint kutató- és felsőoktatási intézmények neves képviselői.  

A konferencia az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) nemzetközi tudatosító kampánya, az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) záróeseménye, valamint a Magyar Tudomány Ünnepe 2017 rendezvénysorozat belügyi fejezetének nyitó rendezvénye.

A Tanács immár hetedik alkalommal szervez konferenciát a biztonságpolitika különböző kihívásait vizsgálva, ezúttal a Doktoranduszok Országos Szövetségével közösen.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.