2017. november 8., szerda 11:46

A Magyarország Barátai Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. november 8., szerda (OS) - Külföldi újságírók számára rendezett konferenciát a Magyarország Barátai Alapítvány. A zártkörű konferencián 7 ország 17 újságírója vett részt azzal a céllal, hogy a magyar politikai- és közélet kiemelkedő személyeivel való beszélgetések során első kézből értesüljön a magyar gazdaság, kultúra és politika legaktuálisabb kérdéseiről.

    Az első alkalommal megrendezett konferencián a Süddeutsche Zeitung, Frankfurter
Allgemeine Zeitung, BILD, The Daily Telegraph, The Guardian, Le Figaro szerzői mellett az
Amerikai Egyesült Államokból és Kanadából is érkeztek újságírók, hogy megismerkedjenek a magyar közélettel és kultúrával. Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte, fontos, hogy a közvéleményt formáló, Magyarországról tudósító újságírók szemtől szemben találkozhassanak az ország vezetőivel, személyes élményeikre és ismereteikre támaszkodva számoljanak be a magyar közéletről.
A Trócsányi László igazságügyi miniszterrel folytatott beszélgetés mellett a vendégek értesülhettek a magyar bevándorláspolitikáról és a migrációs válságra adott magyar válaszokról, többek között a Hungary Helps programról. A konferencia előadói a magyar gazdasági életről, a sport és a kultúra kiemelt beruházásairól, a magyarországi zsidó közéletről és a 2019-es
Maccabi Európa Játékokról számoltak be a sajtó képviselőinek.


     Kiadó: Magyarország Barátai Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.