2017. november 8., szerda 15:36

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 8., szerda (OS) - A Liberálisok részt vesznek a civileket megbélyegző törvény visszavonását célzó népszavazási aláírásgyűjtésen

A Liberálisok üdvözlik, hogy a Kúria döntése alapján megkezdődhet a népszavazási aláírásgyűjtés a külföldről is támogatást kapó, hazai civil szervezeteket megbélyegző törvény visszavonásért. A megfelelő számú aláírás összegyűjtése érdekében a Liberálisok nyitottak az együttműködésre politikai pártokkal és civil szervezetekkel, továbbá maguk is aktívan részt fognak venni az aláírásgyűjtésben.
A kormány nemtelen módon támadta azokat a civil szervezeteket, amelyek külföldi forrásokból is finanszírozzák a tevékenységüket. Ezek a szervezetek fontos funkciót töltenek be, amikor ellenőrzik a hatalmon lévőket, hozzájárulnak, hogy élhessünk az Alaptörvényben lefektetett jogainkkal és segítenek rászoruló honfitársainkon.
Korábban is felhívtuk a figyelmet arra, hogy az Orbán kormány fel sem tudja mérni, hogy az önkénteskedés és a civil önzetlenség megbélyegzésével mekkora károkat okoz az egész társadalomnak. A civil társadalom ugyanakkor nem hagyta magát, alulról szerveződő tüntetésekkel, spontán demonstrációkkal válaszolt a kormányzati támadásra.
A gyors szerveződés mellett szükség van ugyanakkor a civil autonómia hosszú távú biztosítására is. A politikai részrehajlás, a kliensrendszer elkerülése és a valódi civil autonómia megteremtése érdekében a Liberálisok már korábban indítványozták, hogy szűnjön meg a civil szervezetek működési támogatása a NEA-n keresztül.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt