2017. november 8., szerda 15:42

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 8., szerda (OS) - Normatív támogatást a hospice házaknak!

    A Magyar Liberális Párt határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a jövőben normatív támogatásban részesülhessenek a hospice házak. A Liberálisok kezdeményezik továbbá, hogy a kormány biztosítson állami forrást újabb hospice házak létrehozására. Szeretnénk elérni, hogy minden megyeszékhelyen működjön hospice ház, és a gyógyíthatatlan betegek emberhez méltó körülmények között tölthessék utolsó napjaikat.

Örömmel vettük tudomásul, hogy az emberi erőforrások minisztere a pártok és a civilek nyomására támogatásáról biztosította a Budapest Hospice Házat. Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a XXI. századi magyar egészségügyben a hospice házak sorsa a civilek felajánlásaitól és a mindenkori miniszter jóindulatától függjön. Ezért szeretnénk elérni, hogy a magyarországi hospice házak normatív támogatásban részesüljenek a jövőben.

A Magyar Liberális Párt ezen kívül szeretné elérni, hogy itthon ne csak a passzív, hanem az aktív eutanáziára is lehetőséget adjon a törvény. A Liberálisok szerint minden embernek joga van a saját élete és teste felett rendelkezni. Lehetőséget kell adni a gyógyíthatatlan betegeknek, akik folyamatos és súlyos fájdalomtól szenvednek, hogy saját maguk dönthessenek haláluk idejéről.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.