2017. november 14., kedd 18:57

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 14., kedd (OS) -

Hajdu Nóra (Együtt): Németh Szilárd arcon verte a magyar nőket. Egyetért vele Novák Katalin?
A Fidesz újraválasztott alelnöke hétfőn ország-világ előtt, televízió stúdióban jelentette ki, hogy amíg a fideszes többségű parlament van, addig Magyarországon az Isztambuli Egyezmény nem lesz ratifikálva. A Fidesz Németh Szilárdon üzente meg, hogy arcon vert nők országává akarják tenni hazánkat. Németh Szilárd hozta a hírt, hogy egyetlen fideszes képviselőt sem zavar, hogy hetente legalább egy nő meghal családon belüli erőszak során. Németh Szilárdot és a Fideszt sem zavarja, hogy családok hullanak szét amiatt, hogy anyákat, nőket tartanak rettegésben, hogy Németh mondataival egy időben ismét csapásra indult egy kéz. Egy nőnek ma nyolcszor annyi esélye van, hogy férje vagy élettársa ölje meg, minthogy egy idegen, és amelyre most Németh Szilárd azt mondta: és ez így is marad.
Az Együtt Novák Katalint államtitkárhoz, a napokban megválasztott Fidesz-alelnökhöz fordul kérdéseivel. Vajon Novák Katalin egyetért-e azzal, hogy nem szükséges ratifikálni azt az egyezményt, amelynek életbe lépésével csökkenhetne a rendszeresen bántalmazott nők aránya, a szenvedők száma? Novák Katalin szerint helyénvaló-e, hogy ma minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaznak, és ezzel a Fidesznek nincs is dolga?

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja